Loading...
2013. augusztus 11., vasárnap

Cukormentes csicsókás nutella


200 g sótlan pörkölt mogyoró
2 evőkanál csicsóka sűrítmény
100 g Libolo tejcsokoládé (diabetikus)
170 g Libolo étcsokoládé (diabetikus)
3 evőkanál kókuszolaj vagy márkázott vaj
3 evőkanál natúr kakaópor (Cicás)
2 teáskanál vanília aroma vagy vanília rúd
2 teáskanál agávé szirup
1 lapos kávéskanál só

Elkészítés:

A 200 g előkészített mogyorót beletesszük egy serpenyőbe, lehetőleg olyanba, aminek e teteje lefedhető, ha pattogna a mogyoró ne ugorjon ki a serpenyőből, majd, miután megpirult a mogyoró héját lehántjuk. Pirulás után könnyedén lejön, esetleg konyharuhát is használhatunk hozzá.

Ezután a mogyorót összeaprítjuk, egészen addig amíg egyenletes krémes massza nem lesz belőle.
Hozzátesszük a kókuszolajat vagy a vajat, a kakaóport, a 2 evőkanál csicsóka sűrítményt, majd a vanília aromát és agávé szirupot, illetve a sót és újra összeturmixoljuk, illetve krémesítjük.
Az ét és tejcsokoládét gőz fölött egy tálban megolvasztjuk, majd az aprított krémes mogyorómasszához tesszük és újra összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk.
Az így elkészített mogyorókrém mivel cukrot nem tartalmaz cukorbetegek, fogyni vágyók számára is fogyasztható, finom desszert, mely ízében gazdag, ízletes csemege.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP